070 63 25946

paintballskane@gmail.com

Gruppen anländer och en instruktör hälsar dem välkomna. Deltagarna byter om och tar på sig en skyddsoverall (cammo), sedan delas masker ut. Instruktören går igenom bl.a. följande säkerhetsregler:

 

- Masken ska alltid behållas på i anslutning till banan, oavsett om ett spel pågår eller inte.

- Man får inte skjuta på en redan markerad spelare.

- Markerad spelare ropar träff, håller markören i luften och lämnar banan gående (spring inte).

 

När alla förstått dessa enkla regler, så delas markörer (vapen) ut och handhavande gås igenom. När man delats upp i lag så kan spelet börja. Spelupplevelsen ska förhoppningsvis ge upphov till en trevlig dag för alla som deltage

Det finns ständigt domare på banan som ser till att reglerna upprätthålls och för att se till att säkerheten ligger på en hög nivå under alla omständigheter. Domarens främsta uppgift är att se till att ingen skadar sig och att alla behåller masken på.

 

- Att domaren ser till att alla behåller masken på är mycket viktigt, speciellt när det gäller spelare som provar på paintball för första gången. Det kan kännas ovant att använda mask och en del är tämligen benägna att ta av den efter avslutad match. Imma är ett problem som alla får tampas med. Det är därför mycket viktigt att domaren går igenom riskerna med detta innan spelet påbörjas. 

 

- Spelaren som blir träffad skriker ”träff” högt och tydligt och sträcker sedan upp markören i luften så att motspelarna slutar skjuta på den utskjutne. Denna går sedan lugnt och stilla av banan med markören uppsträckt i luften och går till en ”safezone”. Den är ofta anlagd så att den utskjutne kan se på när de andra spelar. Man ska inte springa av planen eftersom detta kan uppfattas som om man är med i spelet.

HUR GÅR DET TILL?

REGLER

1. Viktigt att tänka på är att sålänge
du är på banan måste du ha 
skyddsmasken på.

2. När du står i safe-zonen skall du
ha antingen en pipplugg i pipan.

3. Vid Safe-Zonen får man ej skjuta med markören.

4. Man får aldrig sikta på varandra utanför banan.

5. Utrustningen skall handskas med sunt förnuft, tar man sönder någon utrustning på grund av oförsiktighet blir man ersättningsskyldig.


6. Utanför banan får man endast skjuta med markören på utmarkerade platser mot fasta utmärkta mål.


7. Man får ej såga, hugga i träd, gräva gropar, kasta skräp eller på annat sätt skada naturen.


8. Allt spel sker på egen risk, Varken Ängelholm Paintball eller markägare ansvarar för skador som kan uppkomma under spel eller utanför spel tex om någon trillar eller snubblar.


9. Ingen konsumtion av alkohol innan eller under spelets gång. 


10. Spelare som ej följer dessa regler kan komma att stängas av utan återbetalning av betalda avgifter.


Utrustningen

Utrustningen består av paintballmarkör, skyddsmask, kläder och bollar. Det enda du som kund behöver ha med dig är lämpliga skor i form av gymnastikskor eller kängor. Resten fixar vi!


Paintballmarkören

Markören är av fabrikatet BT4 och är halvautomatisk. Innebär att du trycker en gång på avtryckaren per boll. Ingen mantelrörelse behövs. Som drivmedel används tryckluft. Bollarna ligger normalt i ett magasin som rymmer 200 bollar.

Även andra markörer kan förekomma. Men vi försöker sträva efter att alla ska spela med samma förutsättningar.

Skyddsmasken
Detta är utan tvekan den viktigaste delen av utrustningen. Utan denna hade vi inte kunnat spela paintball överhuvudtaget. Vi har masker av fabrikatet Empire och Proto. Detta för att garantera att vi har en som passar just dig.
Samtliga har dubbellinser som motverkar imma. Maskerna skyddar hela ansiktet och öronen. Det går att ha glasögon under masken om dom inte är för breda, men linser är att föredra.

Klädsel
Kläderna ni får är en overall i camouflagefärg  som passar utmärkt till just vår terräng. Den erbjuds i flera olika storlekar och täcker hela kroppen. Lämplig klädsel under overallen är träningskläder eller  t-shirt och tunnare byxor. Vill man dämpa lite extra så är det bara ta på sig en extra tröja.

Bollar
Bollarna har ett skal av gelatin och en fyllning som består utav färgpigment och sockerlösning. Inga problem att ta bort färgen med vatten. Och all färg vi använder på vår park har ekologisk fyllning. Resterna försvinner på ett par dagar då fukt och regn löser upp dom.